Mogelijk jongste burgercommissielid in Beekdaelen

foto: Vernieuwingsgroep
Gepubliceerd op 15/11/2023 om 09:48
Laatst bewerkt op 15/11/2023 om 10:07

De gemeente Beekdaelen heeft mogelijk het jongste burgercommissielid van Nederland. Martijn Maat uit Doenrade, leeftijd 16 jaar en 3 weken, werd dinsdagavond benoemd tot burgercommissielid namens de Vernieuwingsgroep.

In veel Nederlandse gemeenten moet men minimaal 18 jaar zijn om toe te kunnen treden tot een burgercommissie. In Beekdaelen is die leeftijdsgrens verlaagd naar 16 jaar.

De vijfde jaars VWO leerling aan het Trevianum college voelt zich betrokken bij zijn directe omgeving en is dan ook zeer geïnteresseerd in de politiek. Verder houden zaken zoals geschiedenis, economie, cultuur en filosofie hem veelal bezig.

Fractievoorzitter Hugo Schaffrath van de Vernieuwingsgroep is blij met het jonge burgercommissielid. "We willen jongeren meer en meer een stem geven want veel beslissingen in de gemeenteraad gaan over hun toekomst", zegt Schaffrath.

Martijn Maat heeft al enige politieke ervaring opgedaan via het model european parliament in 2023. In de toekomst hoopt hij ook een studie te doen georiënteerd op politiek en beleid in de vorm van European Studies aan de universiteit van Maastricht.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties