Mogelijk duidelijkheid in zaak dode baby Brunssum

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 3/02/2020 om 14:10
Laatst bewerkt op 18/01/2021 om 09:05

 

Komt er na dik twee jaar alsnog duidelijkheid in de zaak van de dode baby Fabian in Brunssum? De twee verdachte oppasouders moeten op dinsdag 11 februari voor de rechter verschijnen. 

"Het betreft dan een regiezitting", zo laat een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg desgevraagd weten. Dat houdt in dat deze zaak niet inhoudelijk behandeld zal worden.

De oppasvader en -moeder, die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van de vijf maanden oude Fabian, werden in augustus vorig jaar voor de tweede keer opgepakt. Dit nadat de resultaten van een nieuw NFI-rapport bekend waren geworden bij het OM.

Fabian kwam in oktober 2017 om het leven na een bezoek aan zijn oppasouders in hun huis aan de Bongardstraat in Brunssum. De doodsoorzaak bleek hersentrauma te zijn. Voor de buitenwereld is het nog altijd de grote vraag wat de precieze toedracht is geweest waardoor de baby kwam te overlijden. De twee oppasouders hebben tijdens de verhoren door de recherche altijd ontkend ook maar iets met de dood van de baby in hun woning te maken te hebben gehad.

 

Weerfoto januari

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties