Moeder verdacht van rol bij dood gehandicapte dochter

foto © Istock
Gepubliceerd op 15/04/2024 om 09:40
Laatst bewerkt op 15/04/2024 om 09:59

Een vrouw uit Kerkrade wordt door justitie verdacht van dood door schuld bij het overlijden van haar gehandicapte dochter. Het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak loopt, bevestigt woordvoerster Renate Peters van het Openbaar Ministerie (OM) tegenover ZO-NWS.

Het bovengenoemde gehandicapte meisje uit Kerkraadse stadsdeel Eygelshoven blijkt in het voorjaar van 2021 te zijn overleden.

De brandweer werd op zaterdag 27 maart 2021 ter assistentie opgeroepen voor een reanimatie in de Martin Luther Kingstraat. Dit mocht allemaal niet baten. Het gehandicapte meisje overleed. De zaak is bij de politie terechtgekomen.

Moeder H. B. van het tienerslachtoffer is nu pas, drie jaar na dato, door het OM als verdachte aangemerkt in het lopende strafrechtelijke onderzoek. “Ik kan bevestigen dat het hier gaat om de verdenking dood door schuld voor wat betreft de moeder en dat het slachtoffer een gehandicapt meisje en tevens dochter van verdachte is”, zegt justitiewoordvoerster Renate Peters.

Justitie gaat binnenkort getuigen verhoren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties