Moeder gepakte Hoensbroekse anabolenkoning ook verdachte

Foto: iStock
Gepubliceerd op 12/08/2022 om 15:53
Laatst bewerkt op 12/08/2022 om 16:12

De moeder van Leroy M. uit Hoensbroek, hoofdverdachte in één van de grootste Nederlandse anabolenonderzoeken ooit, is eveneens één van de gepakte verdachten in deze zaak. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie over het rechercheonderzoek waar ZO-NWS over beschikt. 

Volgens justitie was Leroy M. verantwoordelijk voor de illegale verkoop van anabolen via verschillende websites. Hiermee zou hij, al dan niet met anderen, vele miljoenen verdiend hebben. Er is voor anderhalf miljoen euro beslag gelegd op goederen en vastgoed van de verdachte Hoensbroekenaar die al geruime tijd vastzit. 

Zijn moeder is eveneens als verdachte aangemerkt in deze zaak. Bij haar thuis zijn tijdens onderzoek door de politie bepaalde spullen gevonden. De vrouw zit niet vast in deze zaak. Haar advocaat Arthur Vonken wilde vrijdag geen commentaar geven. Andere verdachte in deze zaak is onder andere Melvin D. uit Geleen.

Leroy M. zou volgens de opsporingsdiensten jarenlang de spil zijn geweest in de lucratieve en tevens verboden anabolenhandel. Andere verdachten zouden een meer faciliterende rol hierin hebben gespeeld. Justitie spreekt over de verdenking 'groothandel in geneesmiddelen gedreven zonder handelsvergunning'. 

In deze zaak vonden op 17 mei dit jaar invallen van de politie plaats in panden in Heerlen, Landgraaf, Kerkrade, Voerendaal, Eygelshoven en Maastricht. Hoofdverdachte Leroy M. en een aantal andere verdachten in deze zaak moeten op 17 augustus voor de rechtbank in Maastricht verschijnen tijdens een pro forma-zitting. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties