Moeder (43) 'Een Huis Vol-gezin' vast voor brandstichting Heerlen

Foto: Track'88
Gepubliceerd op 1/12/2021 om 15:36
Laatst bewerkt op 1/12/2021 om 17:01

Eén van de gepakte verdachten voor de brandstichting in een leegstaand huis aan de Van Rappardstraat in Heerlen dinsdagnacht, is de 43-jarige moeder van het gezin dat eerder meedeed aan de televisieserie Een Huis Vol. Dat bevestigt de familie woensdag desgevraagd tegenover ZO-NWS. 

Het Heerlense gezin deed in 2014 en 2020 aan deze NPO-serie, waarin het leven van grote gezinnen wordt gevolgd, mee. De brand in de woning van de familie Quaedackers ontstond vlak na middernacht op de bovenverdieping. Daarbij waren ook harde knallen te horen. Rond half twee diezelfde nacht werden op de A73 ter hoogte van Venlo drie inzittenden van een auto gearresteerd op verdenking van brandstichting.

"De moeder van het gezin zit inderdaad ook vast, dit is verschrikkelijk allemaal", zegt een woordvoerder van de familie. Naast de opgepakte moeder, werden ook een 34-jarige man uit Venlo en een 16-jarige jongen uit diezelfde stad aangehouden.  

Het gezin Quaedackers telt in totaal twaalf kinderen. De in brand gestoken woning in de wijk Schaesbergerveld stond op het moment van de brand leeg. De vader van het gezin overleed twee jaar geleden.

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties