Mishandelingszaak: verdachte Eritreeër langer vast

Gepubliceerd op 22/03/2024 om 06:30
Laatst bewerkt op 22/03/2024 om 10:45

Een man uit Eritrea (35) die in Heerlen vorig weekend twee vrouwen in elkaar sloeg en tegen het hoofd trapte, moet langer in de cel blijven. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling en vernieling, bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters tegenover ZO-NWS.

De voorlopige hechtenis van de Eritreeër is met veertien dagen verlengd door de rechter-commissaris.

Het incident vond plaats voor het politiebureau in de Heerlense binnenstad, vorige week zaterdag. Een getuige zag hoe de Eritrese man een hevig conflict had met twee vrouwen. De man sloeg de vrouwen meerdere malen met zijn vuisten en trapte meermaals op het hoofd van één van de slachtoffers. 

De getuige bedacht zich geen moment en rende op het gevecht af. Hij trok de vechtende man van de slachtoffers af en droeg hem over aan de inmiddels gearriveerde politieagenten. Beelden van de mishandeling zijn in het bezit van de politie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties