Mishandelingszaak Brunssum: politieagenten niet vervolgd door justitie

Foto (c) ZO-NWS I Het appartement aan de Dorpstraat; Inzet: de overleden Aladar Kulina
Gepubliceerd op 27/08/2021 om 10:38
Laatst bewerkt op 27/08/2021 om 12:27

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een aantal politieagenten tegen wie aangifte was gedaan van mishandeling van Aladar Kulina in Brunssum in april dit jaar niet strafrechtelijk vervolgen. Dat is de beslissing na een onderzoek van de Rijksrecherche, bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters vrijdag na vragen van ZO-NWS. 

De betreffende politieagenten zouden Aladar Kulina (38) in Brunssum op 26 april dit jaar hebben toegetakeld na een melding over een incident aan de Dorpstraat. De Brunssumer (foto) overleed een dag later in het ziekenhuis. De moeder van het slachtoffer deed aangifte van mishandeling, waarna de Rijksrecherche een onderzoek startte naar het handelen van de politieagenten.

De officier van justitie in deze zaak heeft nu besloten om de betrokken politieagenten niet verder te gaan vervolgen. "Het toe gepaste geweld door de politie tegen deze man was gerechtvaardigd aangezien hij zich verzette en niet geholpen wilde worden. Het overlijden is geen gevolg van het toegepaste geweld geweest, maar is het gevolg geweest van zijn sprong/val van de flat", aldus Peters. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties