Misbruikzaak Parkstad krijgt vervolg na veroordelingen

Foto: iStock
Gepubliceerd op 14/12/2021 om 07:41
Laatst bewerkt op 14/12/2021 om 07:52

De rechtszaak tegen twee mannen uit Simpelveld en Heerlen die onlangs werden veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een meisje uit Heerlen, krijgt een vervolg bij het gerechtshof.  Dat bevestigt Kasper Regter, advocaat van het slachtoffertje, tegenover ZO-NWS. 

Het gaat hier om de vader en de stiefvader van het kind die werden veroordeeld tot respectievelijk zes en drie jaar cel. "Het Openbaar Ministerie en één verdachte hebben in deze twee zaken hoger beroep aangetekend, wat betekent dat er in beide zaken een hoger beroep komt bij het gerechtshof", aldus Regter. 

Deze zaak kwam bij de opsporingsdiensten aan het licht nadat het slachtoffer een soort van dagboek aan haar moeder gaf. Hierin had het Heerlense tienermeisje onder andere geschreven over het seksueel misbruik door haar stiefvader. Hij zou ook geregeld hebben met andere mannen, waaronder de biologische vader van het meisje, dat zij seks met de tiener konden hebben. 

De veroordeelde Simpelveldenaar moet om en nabij 10.000 euro aan schadevergoeding aan zijn stiefdochter betalen en de Heerlenaar rond de 9.000 euro. 

Reclame

Advertenties