Minder deelnemers damtoernooi Brunssum verwacht

foto: iStock
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 28/07/2021 om 14:46
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

"Het aantal deelnemers aan het Open BrunssumDamtoernooi valt dit jaar tegen".  Dat zegt de woordvoerder Jac Hannen van het organisatiecomité tegen ZO-NWS.

Het denksportevenement vindt vrijdag 6 augustus tot en met 14 augustus plaats in Sporthal Rumpen. Vorig jaar werd het toernooi vanwege corona afgelast. Voor de komende, 43e editie, hebben zich 76 deelnemers ingeschreven. Dat zijn er ongeveer 25 minder dan bij voorgaande edities.

Volgens de organisatie is vooral het aantal buitenlanders dat deelneemt kleiner. "Russen en chinezen hebben zich dit jaar niet ingeschreven, vermoedelijk omdat ze opzien tegen de reisbeperkingen door corona." De organisatie houdt er rekening mee dat een aantal dammers dat zich heeft ingeschreven nog gaat afzeggen.

In de zaal waar gedamd wordt zullen maatregelen getroffen worden om het evenement veilig te laten verlopen. Anders dan bij eerdere edities mag het publiek niet door de zaal lopen tijdens het toernooi.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties