Met brommobiel via autosnelweg van Heerlen naar Venray

foto: iStock
Gepubliceerd op 9/09/2023 om 18:34
Laatst bewerkt op 9/09/2023 om 18:50

De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder van een brommobiel ingevorderd. De man reed zaterdagochtend met zijn autootje bij Heerlen de A76 op met Venray als einddoel.

Een vrachtwagenchauffeur dirigeerde de bestuurder op de A2 naar een pechhaven. Daar werd hij al snel door de politie opgevangen, want inmiddels waren er meer meldingen over binnengekomen.

Tegenover de agenten verklaarde de man dat de route over de A76 en de A2 volgens hem de beste was. Volgens de agenten had de man geen enkel besef van gevaar en vroeg zich hardop af waarom de autosnelweg nou niet gebruikt mag worden met een brommobiel.

"Omdat wij het vermoeden hebben dat de bestuurder niet langer beschikt over de juiste rijvaardigheid en rijgeschiktheid hebben wij het rijbewijs ingevorderd en een melding gemaakt bij het CBR", schrijft de politie. 

Het voertuig is door een berger van de autosnelweg gehaald. De bestuurder kreeg van de agenten een gratis enkeltje naar huis.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties