Meetvluchten op Awacs-basis

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 13/02/2024 om 08:04
Laatst bewerkt op 13/02/2024 om 08:11

Op de Awacs-basis, net over de grens bij Schinveld, worden deze week meetvluchten uitgevoerd. Dat is nodig om de navigatie- en naderingssystemen af te regelen.

Met een straalvliegtuig van het type Learjet 35 wordt de vliegbasis in Teveren vanuit verschillende hoogtes benaderd. Het meetvliegtuig kalibreert de zogenoemde Precision Approach Radar door via de verschillende aanvliegroutes en op verschillende hoogtes de vliegbasis meerdere malen te benaderen. Deze vluchtdata wordt vergeleken met de gegevens vanaf de grond.

Het kalibreren is verplicht en moet een paar keer per jaar worden uitgevoerd. De vluchten vinden plaats binnen de normale openingstijden van de basis. De vliegbasis maakt deze vluchten bekend omdat het vliegtuig dat daarvoor ingezet wordt mogelijk lager vliegt dan gebruikelijk.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties