Meerdere Poolse verdachten in zaak kinderontvoering

foto: iStock
Gepubliceerd op 24/09/2023 om 11:05
Laatst bewerkt op 24/09/2023 om 11:07

In Hoensbroek blijkt zich een ontvoering van een jongetje te hebben afgespeeld waarbij meerdere verdachten zijn opgepakt. Eén van hen, de Poolse oom van het slachtoffertje, heeft vastgezeten in zijn vaderland na een vluchtpoging en is deze week overgeleverd aan Nederland. Dat bevestigt zijn advocaat Peter van Geelkerken tegenover ZO-NWS.

Uit vertrouwelijke informatie blijkt dat de vader en moeder van het kindje in scheiding lagen toen deze situatie in hun woonplaats Hoensbroek op 21 februari dit jaar compleet escaleerde. De verdachte Poolse moeder besloot op dat moment om samen met haar vader haar eigen zoontje te ontvoeren naar Polen. Moeder werd echter met het kindje bij de grens met Aken aangehouden door de opsporingsdiensten.

De eveneens bij dit ontvoeringsplan vermeend betrokken oom bleek op dat moment echter voortvluchtig en kon op een later moment alsnog worden opgepakt in Polen. Hij werd aldaar in de cel gezet. Het Openbaar Ministerie was inmiddels een strafrechtelijk onderzoek gestart nadat er aangifte was gedaan van kinderontvoering.

Afgelopen dinsdag werd de oom door de Poolse autoriteiten op het vliegtuig richting Nederland gezet. De officier van justitie in Limburg heeft later deze week besloten om de man in vrijheid te stellen in afwachting van zijn rechtszaak en die van de andere verdachten, bevestigt zijn raadsman Van Geelkerken uit Brunssum. Hij wilde inhoudelijk verder geen commentaar geven.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties