Meerdere landen hebben opvolger Awacs, Geilenkirchen nog niet

Gepubliceerd op 8/03/2023 om 12:56
Laatst bewerkt op 8/03/2023 om 15:50

Ondanks dat verschillende landen al met een nieuwer type Awacs-toestellen vliegen heeft de Navo voor Geilenkirchen nog niet besloten welk toestel de oude Boeing E-3A gaat vervangen.

Volgens de Aachener Zeitung gaat de Amerikaanse luchtmacht vanaf 2027 vliegen met de Boeing E-7A. Dat toestel maakt minder lawaai maar heeft ook een veel beter radarsysteem.

Navo-partner Turkije vliegt al met die toestellen en de Britse Royal Air Force krijgt dit jaar de eerste exemplaren geleverd. Majoor Christian Brett zei in een interview met de Duitse krant dat de Navo-landen zelf kunnen kiezen met welke toestellen ze willen observeren.

"De basis in Geilenkirchen blijft vooralsnog met de huidige toestellen vliegen. Vanaf 2030 gaan we moderniseren, maar met welke opvolger is nog niet bekend. Dat wordt in 2025 besloten", laat de basis weten.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties