Meer onbewoonde huizen in de regio

foto: iStock
Gepubliceerd op 19/01/2023 om 09:45
Laatst bewerkt op 19/01/2023 om 10:19

In Beekdaelen en Brunssum waren vorig jaar meer huizen onbewoond dan gemiddeld.

Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Slimster.nl op basis van cijfers die het CBS onlangs publiceerde. In 2022 was 4,6 procent van de woningen in Limburg onbewoond. In bovenstaande gemeenten lag dat percentage op respectievelijk op 5,11 en 6.92.

Het onderzoek was gericht op zowel koop- als huurwoningen. In onze provincie kent met name de huursector relatief veel leegstand. 7,1 procent van de huurwoningen had geen bewoner, tegen 3 procent van de koopwoningen.

Dat blijkt ook het geval in Beekdaelen en Brunssum: in beide gemeentes is het aantal onbewoonde huurhuizen zelfs ongeveer drie keer zo hoog dan de leegstaande koophuizen. Voerendaal ligt onder het gemiddelde. Daar staat 4,3 procent van het woningaanbod leeg.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties