Medegedetineerde tegen wie Jos Brech 'gepraat' zou hebben is Bekir E.

Gepubliceerd op 3/09/2021 om 09:01
Laatst bewerkt op 3/09/2021 om 10:26

De gedetineerde tegenover wie verdachte Jos Brech in de gevangenis in Vught uit de school geklapt zou hebben over zijn rol in de zaak-Nicky Verstappen, is Bekir E. Hij is veroordeeld voor het doden van de 16-jarige Rotterdamse scholiere Hümeyra en kreeg daarvoor in hoger beroep 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd. 

Dat bleek vrijdag tijdens een pro formazitting bij het gerechtshof in Den Bosch in de zaak-Verstappen. De inhoudelijke behandeling start in Den Bosch op 10 november. De uit Simpelveld afkomstige Brech werd onlangs opnieuw verhoord door de politie. Aanleiding voor het aanvullende verhoor van de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen was een belastende verklaring die Bekir E. als getuige in juni bij de politie had afgelegd.

Brech heeft ontkend met medegevangene Bekir E. inhoudelijk over de zaak-Verstappen te hebben gesproken in de tuin van de bajes. Hij noemt dit "een groot duimzuigverhaal". Brech, de man die wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky Verstappen in 1998, zou in de penitentiaire inrichting in Vught hebben gesproken met een medegedetineerde. Dit gesprek ging volgens de advocaat van deze medegedetineerde over de strafbare feiten waarvan Brech wordt verdacht.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties