Mats Seuntjens en Fortuna Sittard per direct uit elkaar

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 19/12/2022 om 13:21
Laatst bewerkt op 19/12/2022 om 13:27

Mats Seuntjens (30) vertrekt per direct bij Fortuna Sittard. Het contract zou nog tot het einde van dit seizoen lopen, maar beiden hebben dat in goed overleg ontbonden.

Seuntjens kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Sittard. "Er waren pieken en dalen, maar ik kijk met een tevreden gevoel terug op de afgelopen twee jaar. We haalden bijna play-offs voor Europees voetbal en we speelden een memorabele wedstrijd tegen N.E.C. in het afgelopen seizoen. Het zijn prachtige herinneringen die we samen hebben mogen meemaken. Daar wil ik iedereen voor bedanken", zegt Seuntjens in een reactie.

Het vertrek van Mats Seuntjens komt niet geheel onverwacht. Het liep al langer niet lekker tussen beiden. Volgens technisch manager Sjoerd Ars is de chemie tussen Fortuna en Seuntjens uitgewerkt. "We hebben de afgelopen periode meermaals met elkaar gesproken en zien dit als beste oplossing voor beide partijen. Hiermee creëren wij financiële ruimte voor versterkingen en heeft Mats de mogelijkheid zijn carrière elders vorm te geven", zegt Ars.

Seuntjens maakte in de zomer van 2020 de overstap naar Fortuna, dat hem overnam van het Turkse Genclerbirligi. In zijn periode in Sittard kwam de Brabander tot 79 wedstrijden, waarin hij goed was voor 16 doelpunten en 12 assists.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties