Marcus Kenis waarnemend pastoor in Schinnen

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 26/05/2024 om 12:27
Laatst bewerkt op 26/05/2024 om 12:31

De parochies van Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade krijgen een waarnemend pastoor. Pastoor Marcus Kenis van Beek wordt per 1 juli in die functie benoemd.

Hij vervangt deken Jack Honings, die tot waarnemend deken van Weert is benoemd. Dat is dit weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt.

Kenis wordt met ingang van 1 juli administrator van de parochies H. Dionysius in Schinnen, H. Lambertus in Oirsbeek, H. Petrus Canisius in Puth en H. Jozef in Doenrade. Hij blijft daarnaast gewoon pastoor van de parochiefederatie van Beek, Neerbeek Spaubeek en Sweikhuizen. Kenis blijft de twee functies combineren tot er een nieuwe pastoor-deken voor Schinnen kan worden benoemd.

Eerder dit jaar was al bekend geworden dat deken Honings naar Weert zou vertrekken. Hij begint daar officieel per 1 juli en neemt op 18 augustus afscheid in Schinnen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties