Marathon Challenge bij jubileumeditie Parelloop in 2025

Gepubliceerd op 1/07/2024 om 10:22
Laatst bewerkt op 1/07/2024 om 10:35

De Parelloop komt in het jubileumjaar 2025 met nieuw hardloopevenement: de Marathon Challenge Brunssum. Deelnemers kunnen dan in het laatste weekend van mei in drie dagen tijd de 42 kilometer afleggen.

De Parelloop zelf, die volgend jaar voor de 35e keer wordt georganiseerd, staat op de planning op de gebruikelijke datum, de eerste zondag in april. 

Start- en eindpunt voor de Marathon Challenge is het Schutterspark. De hardlopers leggen achtereenvolgens de 10 Engelse mijl (16,1 kilometer), de vijf kilometer en de halve marathon (21,1 kilometer) af. Bij elkaar opgeteld is dat de 42 kilometer marathon afstand. 

Het aantal deelnemers dat een startnummer voor alle drie de dagen kan bemachtigen is beperkt. "Indien het evenement in de smaak valt en voor herhaling vatbaar blijkt, zal de Marathon Challenge Brunssum mogelijk een terugkerend hardloopevenement in Brunssum worden", laat de organisatie weten.

foto: Parelloop Brunssum

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties