Man uit Wijnandsrade slachtoffer bankpasfraude

foto: iStock
Gepubliceerd op 30/12/2022 om 07:09
Laatst bewerkt op 30/12/2022 om 12:21

Een inwoner van Wijnandsrade is het slachtoffer geworden van bankpasfraude. Nadat hij zijn bankpas met pincode had afgegeven aan de oplichters werd zijn bankrekening geplunderd.

Afgelopen dinsdag belde een zogenaamde medewerker van de Rabobank. Aanvankelijk vertrouwde de man het niet en verbrak de verbinding. Toch werd opnieuw contact met hem opgenomen en wist men op hem in te praten. Uiteindelijk gaf de man zijn pincode door en deed de bankpas, zoals gevraagd, netjes in een envelop en overhandigde die aan een vrouw die aan zijn voordeur verscheen.

Binnen een kwartier werd bij de geldautomaat in Hulsberg geld van zijn rekening gehaald. Door snel ingrijpen van een familielid werd voorkomen dat nog meer geld van zijn rekening verdween. Van de diefstal is aangifte gedaan bij de politie.

Afgelopen zomer raakte op die manier van oplichting een inwoonster van Brunssum 15.000 euro kwijt.

Lees ook: Vrouw uit Brunssum raakt 15.000 euro kwijt door bankpasfraude

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties