Man bedreigt ambtenaren Heerlen: 1000 euro voor privéadressen

Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 8/09/2023 om 13:58
Laatst bewerkt op 8/09/2023 om 14:07

De gemeente Heerlen heeft politie ingeschakeld omdat twee ambtenaren van de afdeling jeugdzorg ernstig zijn bedreigd op Facebook. Een man had daar donderdag duizend euro uitgeloofd voor de privéadressen van de vrouwelijke medewerkers.

In het bericht op social media noemde de man de ambtenaren bij naam. Hij schreef onder andere: 'Deze keer komen ze niet weg met hun misdaden tegen kinderen en ouders. Als de gemeente hen niet ontslaat, zorgen wij er wel voor dat ze arbeidsongeschikt raken'.  De gemeente verwijderde dit bericht snel, maar toch hadden mensen dit gelezen. 

Burgemeester Roel Wever is woest over de bedreiging aan het adres van twee van zijn ambtenaren, waarna hij aangifte heeft gedaan. De politie is al met een onderzoek gestart. Roel Leers, fractievoorzitter van Hart-Leers, laat weten op de hoogte te zijn van de achtergrond van de bedreiging. "Dit gaat wel wat ver. Wij zijn er inmiddels over ingelicht dat de twee ambtenaren niet aan het werk zijn op dit moment."

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties