Man aangehouden in Heerlerheide om rijden onder invloed

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 13/03/2024 om 17:16
Laatst bewerkt op 13/03/2024 om 17:25

Een automobilist is aangehouden in Heerlerheide vanwege het rijden onder invloed. Na een test bleek dat de man 12 keer de maximale hoeveelheid alcohol in zijn bloed had en 6,5 keer de maximale hoeveelheid THC.

Dat gebeurde al medio februari, maar laat de politie nu via een bericht op sociale media weten.

De man reed op de Houtmanstraat toen een politieagent hem herkende. “De bestuurder was bij mij al bekend in verband met het rijden met een ingevorderd rijbewijs en rijden onder invloed”, zo laat de politie weten. Hij liet de man een adem- en speekseltest doen. Op basis van die resultaten werd de bestuurder meegenomen naar het bureau in Heerlen voor een bloedafname. 

De resultaten van de bloedafname kwamen deze week binnen. Daaruit bleek dus dat de man veel te veel alcohol gedronken had en THC in zijn bloed had. 

Het voertuig van de man was al in beslag genomen vanwege herhaaldelijk rijden met een ingevorderd rijbewijs. Welke straf hij zal krijgen, ligt in handen van het Openbaar Ministerie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties