Louis van Gaal heeft Kerkraadse doelman op het oog

Gepubliceerd op 8/09/2021 om 11:08
Laatst bewerkt op 8/09/2021 om 12:17

Bondscoach Louis van Gaal heeft de Kerkraadse doelman Mark Flekken (28) in het vizier. Dat zei de keuzeheer dinsdagavond na afloop van het WK-kwalificatieduel tegen Turkije.

"Flekken, heet hij"
In een galavoorstelling speelde het Nederlands Elftal de Turken met 6-1 van de mat. Tijdens de persconferentie na de klinkende zegen gaf Van Gaal aan dat hij eerder nog niet had gehoord van de Limburgse doelman. "Die speelt bij Freiburg. Flekken, heet hij. Hij schijnt heel goed te keepen. Dus dan weet hij al dat we komen kijken."

Letland en Gibraltar
De doelman heeft de rest van september de tijd om zijn beste beentje voor te zetten en de bondscoach te overtuigen van zijn kwaliteiten. Oranje speelt de volgende interland namelijk op 8 oktober tegen Letland en drie dagen later tegen Gibraltar. In de tussentijd zal Flekken een goede indruk achter moeten laten tegen het respectievelijke FC Köln, Mainz 05, Augsburg en Hertha BSC.

WDZ Bocholtz
Flekken is sinds 2018 de sluitpost van Bundesligist Freiburg. Zijn jeugdopleiding genoot hij onder meer bij WDZ in Bocholtz, Roda JC Kerkrade en Alemannia Aachen. Bij laatstgenoemde club maakte Flekken ook zijn debuut in het betaald voetbal. Daarna kwam hij via het Beierse Greuther Fürth en MSV Duisburg in Freiburg terecht.

Advertenties