Lokale omroepen en L1 breiden samenwerking uit

Gepubliceerd op 3/05/2021 om 08:48
Laatst bewerkt op 3/05/2021 om 11:16

Om de nieuwsvoorziening in Limburg verder te verbeteren breiden lokale omroepen en L1 hun samenwerking uit. Vanaf maandag gaan vijf redacteuren aan de slag voor zowel de lokale als regionale omroep.

Ze zijn gestationeerd bij RTV Maastricht, Omroep Venlo, Bie Os (Sittard-Geleen en Stein) en ZO-NWS (Beekdaelen, Brunssum en Voerendaal).

De NOS is ook betrokken bij het project Versterking lokale journalistiek door samenwerking, dat in het hele land wordt uitgerold (60 journalisten). De NOS verzorgt onder andere trainingen en faciliteert de uitwisseling van videomateriaal.

Deze publieke samenwerking is een uitwerking van plannen van mediaminister Arie Slob uit 2019. “Goede lokale en regionale journalistiek is essentieel voor een goede democratie en goede lokale informatievoorziening. Samenwerken versterkt dit. Ik ben dan ook blij dat deze partijen samen de schouders zetten onder deze belangrijke opgave,” aldus Slob.

Het doel is om de journalistieke basisinfrastructuur op lokaal niveau te versterken. Op nieuwsgebied moet een intensieve uitwisseling ontstaan tussen de publieke lokale omroepen en 1Limburg, het nieuwsplatform van L1. Ook tv- en radio-items kunnen samen worden geproduceerd. De projecten met de lokale omroepen lopen vooralsnog een jaar met subsidie van het ministerie. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties