Pand in Brunssum doorzocht in onderzoek plofkraken

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 28/09/2023 om 13:37
Laatst bewerkt op 28/09/2023 om 13:59

Een locatie in Brunssum is deze week door de politie onderzocht in het kader van een groot onderzoek door de Nederlandse en Duitse politie naar een serie plofkraken op geldautomaten in Duitsland.

Naast Brunssum werden ook nog acht andere locaties bezocht in Ter Aar, Mijdrecht, Utrecht en Houten. De politie nam daarbij onder meer geld, mobiele telefoons en zwaar vuurwerk in beslag. In een woning in Utrecht werd bovendien een verdacht pakketje gevonden. De ingeschakelde Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) stelde later vast dat het geen explosief materiaal bevatte, meldt de politie.

Begin dit jaar werd in datzelfde onderzoek al duidelijk dat de bende Roermond als uitvalsbasis gebruikte voor de plofkraken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties