Limburgse kampioenenmaker judo en jiujitsu Bart van Drunen overleden

Foto: gemeente Kerkrade
Gepubliceerd op 7/12/2022 om 13:37
Laatst bewerkt op 7/12/2022 om 14:28

Bart van Drunen uit Kerkrade, decennialang begenadigd trainer en ambassadeur judo en jiujitsu in Limburg, is overleden. Hij kreeg begin vorig jaar nog een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Petra Dassen voor zijn vele verdiensten in de sport. 

Met de oprichting van Judo- en Sportvereniging Banzai Simpelveld in 1978 begon zijn loopbaan als hoofdtrainer bij de club. Zijn no-nonsense aanpak had sindsdien een flink aantal successen opgeleverd, van regionaal tot internationaal niveau. Meerdere Nederlands en Europees kampioenen volgden hun training bij Van Drunen.

De Kerkradenaar zette volgens de gemeente Kerkrade vorig jaar een punt achter een imposante decennialange carrière in judo en jiujitsu. In die 42 jaar vrijwilligerswerk organiseerde hij ook onder meer clubkampioenschappen en toernooien en trad op als mentor voor aspirant-trainers.

Bart van Drunen woonde jarenlang in de Kerkraadse wijk Kaalheide. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties