VIDEO: Limburgse derby VVV - Roda JC blijft onbeslist

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 14/10/2023 om 18:10
Laatst bewerkt op 14/10/2023 om 23:19

Roda JC begon met veel zelfvertrouwen aan de derby tegen VVV dat de laatste twee wedstrijden verloor en door interlandverplichtingen ook nog enkele belangrijke basisspelers miste. Roda kwam echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De beginfase was duidelijk voor Roda maar toch kreeg VVV door slordigheden op het middenveld enkele kansen. Halverwege de eerste helft vervlakte het spel en lag het tempo veel te laag. VVV kreeg meer en meer grip op de wedstrijd. In de 38e minuut mocht Roda JC zelfs van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam toen Simon Janssen tegen de kruising schoot en het slotoffensief van de eerste helft met nog enkele goede mogelijkheden aan VVV overliet waar Roda de laatste weken toch patent op had. Rust  0-0.

Ook aan het begin van de tweede helft liet Roda het initiatief aan VVV.  Nadat de Enrique Pena Zauner een goede mogelijkheid overschoot was het in de tegenaanval VVV dat door een kopbal van Pepijn Doesburg in de 66e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Roda toonde veerkracht want amper vijf minuten later bracht Brian Koglin (ex VVV) de 1-1 alweer op het scorebord. Hij knikte uit een corner van Sami Ouaissa de bal prachtig binnen. Invaller Marvin Pourie had de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar zijn inzet werd met kunst en vliegwerk gekeerd door VVV keeper Jan de Boer. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties