Lijst Brunssum Lokaal wil opheldering bestemmingsplan Schutterspark

Gepubliceerd op 24/01/2023 om 12:53
Laatst bewerkt op 24/01/2023 om 15:03

Lijst Brunssum Lokaal (LBL) wil opheldering van het college in Brunssum over het geldende bestemmingsplan Schutterspark.

Volgens de politieke partij roept het plan vragen op omdat volgens hun de ondernemers in het park een negatieve houding ervaren in hun contacten met de gemeente als het gaat om horeca en nieuwbouw. Zo zou de uitbater van de minihaven na jarenlang vragen de gebouwen niet mogen vervangen onder het mom van beschermd stads- en dorpsgezicht en het bestemmingsplan.

Volgens de LBL blijkt nergens uit waarom er geen nieuw pand, als vervanging van het bestaande, gebouwd zou mogen worden. Andere ophelderingsvragen van de partij gaan over een onverlichte weg in het park en mogelijk illegale afscheidingen en een hekwerk nabij de nieuwe trap in het park.

De opheldering is via de zogenaamde artikel 43 procedure naar het college gestuurd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties