Lijst Brunssum Lokaal eert overleden partijgenoot Drenth

Raadslid Piet Drenth uit Brunssum.
Gepubliceerd op 1/07/2024 om 17:14
Laatst bewerkt op 1/07/2024 om 17:25

De Lijst Brunssum Lokaal eert zondag haar eind vorig jaar overleden partijgenoot Piet Drenth. Vlakbij de trappen in het Schutterpark, waar Drenth jaren voor heeft gestreden wordt een gedenkteken onthuld. 

Op facebook noemt de partij Drenth "onze volksjongen en partijgenoot die altijd klaar stond voor het Schutterspark, de jeugd en de inwoners van Schuttersveld".

Een burgerinitiatief gesteund door honderden mensen riep op de trappen in Schutterspark naar Piet Drenth te vernoemen maar dat was volgens de gemeente niet mogelijk. Hoe het gedenkteken er uit gaat zien wordt zondat duidelijk. 

Drenth werd na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 raadslid voor het PAK. Samen met Servie L'Espoir en Math Houben stapte hij uit die partij omdat een meerderheid koos voor een coalitie met VVD en PvdA. Uit die afsplitsing ontstond de Lijst Brunssum Lokaal.

Behalve dat hij werk maakte van de nieuwe trap in het Schutterspark trok Drenth ook ten strijde tegen de vliegenoverlast in delen van Brunssum als gevolg van de opslag van plastic afval bij een recyclingbedrijf.

Om 10.45 uur is de onthulling van het gedenkteken. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties