Lid beruchte Parkstadbende opnieuw in cel na kraken criminele berichten

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 17/03/2021 om 14:18
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Justin de H. uit Brunssum, eerder veroordeeld voor zijn lidmaatschap van de beruchte Parkstadbende, zit nu opnieuw in de cel op verdenking van betrokkenheid bij onder andere autodiefstallen. Hij kwam bij politie en justitie in beeld na het kraken van de versleutelde criminele berichten op EncroChat. Dat blijkt uit informatie waar ZO-NWS over beschikt en wordt woensdag desgevraagd bevestigd door zijn advocaat Arthur Vonken. 

De H. werd vorige week gearresteerd. Hij zou volgens de opsporingsdiensten ook betrokken zijn geweest bij criminele praktijken met verdovende middelen. Door het kraken van EncroChat is afgelopen maandag eveneens Marciano M. aangehouden. Ook hij zit vast. Arthur Vonken bevestigt eveneens de raadsman van M. te zijn, maar wil hierover verder geen commentaar geven.  

Marciano M. is familie van Pascal M., kopstuk van de Parkstadbende. Deze bende hield zich in wisselende samenstelling tussen 2015 en 2017 te bezig met witwassen, drugshandel, woninginbraken, auto- en motordiefstallen, heling, wapenbezit in een deel van Zuid-Limburg en de grensregio. Een groot aantal leden, waaronder Justin de H., werd vanwege hun rol in de Parkstadbende veroordeeld tot celstraffen. 
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties