Lichtstoet trekt op zaterdag 2 april door Schinveld

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 25/03/2022 om 09:36
Laatst bewerkt op 25/03/2022 om 10:48

In Schinveld trekt op zaterdag 2 april de lichtstoet door het dorp. Zeker veertig wagens hebben zich al ingeschreven, laat organisator carnavalsvereniging Sjilvend Alaaf weten.

De lichtstoet is vanaf 20.30 uur live te zien op ZO-NWS. Daarmee komen organisatie, gemeente en omroep tegemoet aan de wens van minder mobiele mensen om de lichtstoet toch te kunnen zien.

Aanvankelijk was de lichtstoet voor Halfvasten gepland, maar de organisatie vond dat te vroeg vanwege de coronacrisis. Daarom werd het evenement twee weken verplaatst. De laatste editie in 2020 trok ruim duizend bezoekers naar Schinveld.

De optochtroute is als volgt: Bouwbergstraat, A ge Water, Putbergstraat, Duikerweg, Brunssummerstraat, Wilhelminaplein, Beekstraat, Pres. Rooseveltstraat, Broekstraat, Past. Greymansstraat, A ge Water en ontbinding op de Bleekplaats. Inwoners wordt verzocht die avond geen auto's langs de optochtroute op de openbare weg te parkeren.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties