Lezing over paddenstoelen bij het Natuurhistorisch genootschap

Foto: iStock
Gepubliceerd op 1/09/2023 om 09:10
Laatst bewerkt op 1/09/2023 om 09:16

In Kerkrade wordt bij het Natuurhistorisch genootschap een lezing gehouden over paddenstoelen en mysterieuze herfstschoonheden.

Dat gebeurt op maandag 11 september om 20.00 uur in de zaal van het Sjevemethoes, Sint-Pieterstraat 3 te Kerkrade-Chevremont.

Mark Smeets van de Paddenstoelenstudiegroep Limburg verzorgt voor het Natuurhistorisch Genootschap een lezing over het bijzondere rijk der paddenstoelen. Door de afgelopen natte augustus tieren de paddenstoelen in de bossen en natuurgebieden welig.

Tijdens deze lezing legt Smeets de focus niet op het herkennen van soorten, maar zal hij een globaal overzicht geven met betrekking tot de studie van de paddenstoelen. Allereerst zal hij een overzicht presenteren van het schimmelrijk en de hoofdgroepen die door (veld)mycologen bestudeerd worden. Daarna zal hij de verschillende vormgroepen de revue laten passeren. Verder gaat hij in op ecologie en "paddenstoelvriendelijk" natuurbeheer.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties