Lezing Alzheimercafé Parkstad Limburg over euthanasie bij dementie

foto © ZO-NWS | iStock
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 16/10/2023 om 10:32
Laatst bewerkt op 16/10/2023 om 10:36

In het Alzheimercafé Parkstad Limburg is dinsdag 14 november een lezing over euthanasie bij dementie. 

Op deze avond gaat Marion Vromen (Sociaal geriater bij de GGZ van het Zuyderland Medisch Centrum) in op de mogelijkheden en onmogelijkheden bij euthanasiewens van mensen met dementie.

'Als mensen in de laatste fase van hun leven komen is het goed om samen met naasten en professionals in gesprek te gaan over wensen en behoeften. Er zijn veel mogelijkheden om deze laatste fase op een waardige wijze af te sluiten, maar er zijn ook beperkingen. Ook voor mensen met dementie zijn er mogelijkheden en beperkingen. Het zoeken naar de meest passende wijze om afscheid te nemen in de individuele situatie is de uitdaging.'

De verwachting is dan ook dat er een interactief gesprek zal plaatsvinden. De locatie van de avond is Tobias van Sevagram, Piet Malherbestraat 2 in Heerlen. Aanmelden is niet nodig.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties