Leuchter op de bank bij eerste EK-duel Oranjeleeuwinnen

Gepubliceerd op 9/07/2022 om 21:26
Laatst bewerkt op 9/07/2022 om 23:03

Romée Leuchter uit Schinveld moest zaterdag bij het EK genoegen nemen met een plaats op de bank. De Oranjeleeuwinnen en Zweden speelden in Engeland hun eerste wedstrijden in hun poule.

Voor de speelsters van coach Parsons was het een eerste helft met veel pech en tegenslagen. Keepster Sari van Veenendaal en Nouwen werden gewisseld vanwege blessures.

Zweden domineerde het spel met snelle aanvallen. De eerste echte dreiging kwam in de 25e minuut van de kant van Zweden maar de bal miste doel. Nederland kwam in de 36e minuut op achterstand door een zwakke verdediging. Andersson zette Zweden op 0-1 voorsprong en dat bleef het tot aan rust.

In de tweede helft was het spel een stuk beter. De Oranjeleeuwinnen speelden brutaler en aanvallender. Het geluk was aan hun zijde in de 52e minuut. Op de rand van het strafschopgebied haalde Jill Roord doeltreffend uit en zette de stand gelijk. Ook in de 4 minuten extra tijd werd er niet meer gescoord.

De ploeg, onder leiding van Mark Parsons, bestaat uit 23 vrouwen. Leuchter werd eind mei toegevoegd aan de EK-selectie van de Oranjevrouwen. Ze startte haar voetbalcarrière in Schinveld. Daarna speelde ze voor PSV. Nu zit ze in het Ajax vrouwenteam. Onlangs werd ze daar nog uitgeroepen tot speelster van het jaar.