Leuchter doet goede zaken met PSV in kampioenspoule

foto © ZO-NWS | Remko Kool
Gepubliceerd op 25/04/2021 om 14:03
Laatst bewerkt op 25/04/2021 om 14:09

Voetbalster Romée Leuchter heeft zondagmiddag met PSV Vrouwen goede zaken gedaan in de kampioenspoule. De Eindhovenaren waren met 3-1 te sterk voor Ajax.

De Schinveldse was betrokken bij het openingsdoelpunt in de achttiende minuut. Naomi Pattiwael kon daardoor op aangeven van Leuchter de score openen op de Herdgang.

Niet veel later werden de kijkers getrakteerd op drie doelpunten in zeven minuten. Joëlle Smits verdubbelde de score vanaf de penaltystip en een minuut later maakte ze haar tweede van de dag. Het leek een makkelijke middag te worden voor PSV, maar voor rust deden de Ajacieden via een strafschop nog iets terug. Nikita Tromp liet PSV-doelvrouw Sari van Veenendaal kansloos: 3-1.

Na rust leken de ploegen hun kruid te hebben verschoten. De tweede helft waren er kansen over een weer, maar een doelpuntrijke fase als in het eerste bedrijf, bleef uit.

Leuchter werd na 69 minuten spelen vervangen door de Spaanse Georgina Carreras Caner.

Door de overwinning van PSV gaat het team van Leuchter aan kop in de kampioenspoule. De concurrentie, FC Twente en ADO Den Haag, speelden gelijk.
 

Advertenties