Leuchter belangrijk voor Oranje in slotfase

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 6/12/2023 om 09:14
Laatst bewerkt op 6/12/2023 om 10:29

De Oranje Leeuwinnen zijn op de valreep eerste geworden in de poule van de Nations League.

In Tilburg rekende de ploeg van Andries Jonker af met België: 4-0. Om eerste te worden in de poule mocht het doelsaldo van Oranje niet met meer dan twee doelpunten verschillen ten opzichte van Engeland.

De Engelsen namen het dinsdagavond op in en tegen Schotland, waar het lange tijd 0-5 stond. Oranje dat op dat moment nog maar een 2-0 voorsprong had, gooide het laatste kwartier van de wedstrijd alles op de aanval. 

Jonker bleef aanvallend wisselen en in de laatste vijf minuten riep hij ook Romeé Leuchter uit Schinveld van de bank. Damaris Egurrola was het die een bal die van de lat afketste, binnenkopte: 3-0. Dat leek voldoende voor Oranje, totdat de Engelsen hun laatste aanval in Schotland bekroonden met een doelpunt: 0-6. 

Hierop moest Oranje alles of niets spelen om uitzicht te blijven houden op een Olympisch ticket. Die droom blijft in leven. En mede door Leuchter. Met haar spel vanaf de linkerflank was ze dreigend met indraaiende voorzetten. Diep in de extra tijd werd haar voorzet verzilverd en werd de eerste plek in de groep vastgesteld. Opnieuw was het Egurrola die de bal knap binnenkopte. 

Oranje gaat met deze overwinning naar de laatste vier van de Nations League. 

Nederland is als groepshoofd van de Nations League door naar de Nations League Finals samen met de andere drie groepshoofden Frankrijk, Spanje en Duitsland. Op 11 december is de loting, dan wordt bepaald wie elkaar treffen in de halve finales.

Beide finalisten kwalificeren zich voor de Olympische Spelen in Parijs van volgend jaar. Frankrijk is daar overigens al voor gekwalificeerd als gastland. Kwalificeert Frankrijk zich voor de finale, dan is de wedstrijd om de derde/vierde plek ook een duel om een olympisch ticket.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties