Leo Boelen Lid in de Orde van Oranje Nassau

foto © ZO-NWS | Anja Timmers
Gepubliceerd op 15/04/2023 om 20:01
Laatst bewerkt op 16/04/2023 om 09:56

Leo Boelen uit Brunssum is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Naussau. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor Drumfanfare en Majorettenpeloton Parcifal.

Boelen (63) trad in het midden van de jaren 60 toe tot Parcifal, als muzikantje. Sinds 1982 maakt hij deel uit van het bestuur van deze vereniging. Sinds 2017 is hij voorzitter.

Naast zijn bestuursfuncties is Leo Boelen op veel andere wijzen actief voor Parcifal. Hij is betrokken bij de organisatie van optochten, optredens, feestavonden en proclamaties, en helpt bij het inzamelen van oud papier.

Boelen kreeg de koninklijke onderscheiding uitgereikt door loco-burgemeester Hugo Janssen, tijdens de jaarlijkse jubilarissenavond van Parcifal.

Boelen kreeg in 2006 ook al een Culturele Plaquette van de gemeente Brunssum.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties