Legende Rapid JC en Limburgia Huub Bisschops overleden

Foto: De Foesbaalbuun
Gepubliceerd op 18/04/2024 om 17:42
Laatst bewerkt op 19/04/2024 om 07:15

Huub Bisschops, speler van het grote Rapid JC (foto) dat in 1954 kampioen van Nederland werd, is in zijn woonplaats Simpelveld deze week op 90-jarige leeftijd overleden. Dat laat voetbalarchivaris Jack Huntjens namens de familie van de oud-voetballer weten aan ZO-NWS.

Met het overlijden van Bisschops, tweevoudig doelpuntenmaker in de kampioenswedstrijd Rapid JC-NAC (3-0) in juli 1956, is de laatste speler van dit iconische kampioenselftal heengegaan.

Huub Bisschops speelde ook in de legendarische Europacup I wedstrijden van Rapid  tegen het Joegoslavische Rode Ster Belgrado. Die duels waren in november 1956.

Bisschops heeft ook gespeeld voor SV Limburgia, Fortuna ‘54 en MVV. Zijn afscheidsdienst is op dinsdag 23 april om 13.30 uur in de Sint Remigiuskerk in Simpelveld.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties