Leerlingen basisschool Amstenrade toch naar school

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 31/12/2020 om 14:12
Laatst bewerkt op 31/12/2020 om 14:14

Groep 8-leerlingen van basisschool De Verrekijker in Amstenrade gaan, ondanks de landelijke coronarichtlijnen, gewoon naar school.

De kinderen van de Innovo-school krijgen elke dag van 9:00 tot 10:30 uur instructies. Dit wordt gedaan om een achterstand te voorkomen bij het thuis studeren. Deze uitzondering is alleen toegestaan voor kwetsbare leerlingen en groepen.

De lessen zijn een uitzondering op de regel om de achterstand van kinderen te beperken nu ze aangewezen zijn op zelfdiscipline vanuit thuis. Landelijk moeten scholen minimaal tot 18 januari gesloten blijven om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Scholengroep MOVARE biedt deze mogelijkheid niet aan. Wel kunnen daar ouders met vitale beroepen gebruik maken van de kinderopvang. Wanneer slechts één ouder een vitaal beroep heeft, vraagt de school het kind niet naar de opvang te brengen. 

Vanaf 4 januari beginnen de leerlingen van MOVARE-scholen met onderwijs op afstand. Hierover wordt nog door de school gecommuniceerd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties