Leen Roels nieuwe directeur Nederlands Mijnmuseum

foto: Nederlands Mijnmuseum
Gepubliceerd op 12/09/2023 om 09:38
Laatst bewerkt op 12/09/2023 om 10:00

Leen Roels wordt de nieuwe directeur-conservator van het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen. Zij volgt daarmee Kitty Jansen-Rompen op, die tot eind van het jaar als interim-directeur de honneurs waarneemt in het museum.

Met Roels heeft het museum een directeur-conservator gevonden die beschikt over een grote inhoudelijke kennis van het mijnverleden en het mijnerfgoed. Daarnaast beschikt ze over een groot internationaal en euregionaal netwerk binnen het mijnerfgoed.

In 2014 promoveerde ze aan de Universiteit Maastricht, met een proefschrift over de arbeidsmarkt voor mijnwerkers in het Luikse kolenbekken. Ook bestudeerde ze de sociale en economische effecten van de mijnsluitingen. Roels is momenteel coördinator van Erfgoedcel Mijn-Erfgoed in Genk en is lid van de expertenpool Cultureel Erfgoed van de Vlaamse overheid.

Bij het Nederlands Mijnmuseum wordt ze eindverantwoordelijk voor zowel het museale concept, als het zakelijk- financiële beleid van het museum. Ze begint op 15 november aan haar klus.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties