Last onder bestuursdwang vanwege rattenplaag

foto: iStock
Gepubliceerd op 17/02/2023 om 10:03
Laatst bewerkt op 17/02/2023 om 10:17

De gemeente Beekdaelen heeft een bewoner van de Groesweg in Schinveld een last onder bestuursdwang opgelegd. Aanleiding is de nog steeds voortdurende rattenplaag in de omgeving.

Onder meer bewoners van de Boebegraaf gaan al jaren gebukt onder een rattenplaag. De ratten blijken afkomstig uit een tuin van een woning aan de Groesweg. Na acties vorige zomer en de inzet van een rattenbestrijder nam de overlast af. Maar eind vorig jaar staken weer meer ratten de kop op.

Met het voorjaar in zicht vrezen de omwonenden weer grote rattenoverlast. Vorig jaar konden ze met het mooie nauwelijks in de tuin zitten omdat de ratten overal tevoorschijn kwamen. Ze willen dat de gemeente een einde maakt aan de rattenoverlast.

De bewoner van de woning aan de Groesweg heeft tot maandag de tijd gekregen om zijn tuin op te ruimen. Doet hij dat niet dan schakelt de gemeente op kosten van de bewoner een bedrijf in.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties