Langer verblijf Bouchouari bij Roda onzeker: "derde jaar zou niet goed zijn"

foto: HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 6/07/2022 om 16:24
Laatst bewerkt op 6/07/2022 om 16:50

Het is hoogst onzeker of Benjamin Bouchouari komend seizoen nog in het shirt van Roda JC te bewonderen zal zijn. Meerdere clubs hebben interesse voor de talentvolle middenvelder, blijkt uit informatie waar ZO-NWS over beschikt en wordt bevestigd door technische baas Jurgen Streppel. 

Bouchouari staat nog tot medio 2024 onder contract in Kerkrade. "Het is beter voor Benjamin én Roda dat hij gaat vertrekken", zegt Sunir Patel, zaakwaarnemer van de kleine dribbelaar, in gesprek met deze omroep. "Nóg bijvoorbeeld een half seizoen, dus een derde jaar, bij Roda spelen zou niet goed zijn voor de voetballer Bouchouari. Twee jaar, waarin hij zich heeft kunnen ontwikkelen, was genoeg. Die jongen moet verder en de club kan dan nog wat geld aan hem verdienen." 

Volgens Patel is er door meerdere clubs interesse getoond voor de twintigjarige spelverdeler die sinds medio 2020 in het Parkstad Limburg Stadion speelt. "We wachten nu geduldig af tot een en ander concreet wordt. Dat kan in de voetbalwereld snel gebeuren." Marokkaanse Belg Bouchouari kende in eerste instantie een veelbelovende periode in Kerkrade, maar aan het eind van vorig seizoen zette trainer Streppel de middenvelder meer dan één keer op de bank. 

"Dat weet ik niet", geeft Streppel - tevens technisch manager bij de eerstedivisionist - als antwoord op de vraag of hij Bouchouari voor komend seizoen binnenboord kan houden voor zijn club. "Er is interesse voor hem, maar nog helemaal concreet is dat nog niet. Dat geldt voor meerdere spelers, in deze periode kan iemand nu blijven en over pakweg twee weken vertrokken zijn. Het is voor mij als trainer lastiger werken, maar ik denk vooral in het belang van de club. Als er jongens vertrekken, moet je nieuwe proberen te halen." 

De testspelers Barak en Schmitt blijven volgens Streppel deze week nog in Kerkrade meetrainen om een eventueel contract te kunnen afdwingen. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties