Landgraafse topkok Léon Winthaegen runt nu B&B in Spanje

Foto: Léon en Bianca Winthaegen
Gepubliceerd op 1/03/2021 om 09:08
Laatst bewerkt op 1/03/2021 om 09:39

Hij stond jarenlang in onder andere restaurants in Heerlen en Sittard achter de pannen als kok. En behaalde zelfs een Michelinster. Maar tegenwoordig heeft Léon Winthaegen (55) samen met zijn vrouw Bianca (51) zijn hart verpand aan een heus B&B. Onder de Spaanse zon. 

Het duo is al vijftien jaar een koppel en Winthaegen verdiende in de voorbije decennia zijn sporen in de Limburgse gastronomie maar ook in België. Met restaurant De Boterbloem in Heerlen werd zelfs een Michelinster verdiend. Een puike prestatie. Maar ondanks alle culinaire succes zijn de Landgravenaar en zijn partner nu neergestreken in het Spaanse Andalusië. 

Het energieke duo is in de bergen van de Spaanse regio Riogardo een prachtige B&B gaan runnen: Casa la Quinta. “Wat wilden wij met ons leven samen nog doen?” stelden Léon en Biancia zichzelf de vraag. “Wij zijn verliefd geworden op een huis aldaar. Een B&B is de ideale manier om onze liefde voor het vak voort te zetten. Mensen kunnen bij ons relaxen en ook nog culinair verwend worden.” 

Ook hier kruipt Léon Winthagen natuurlijk ook nog achter het fornuis omdat hij dat graag doet. De horeca zit hem in het bloed. Maar dan nu wel in een ander, warmer klimaat, in een land waar de druk en levensstandaard beduidend anders is dan in Nederland. Juist dáár wil de topkok samen met zijn eega andere mensen van kunnen laten genieten.

Advertenties