Landgraafse oud-Roda JC'er Jorrit Smeets stopt met profvoetbal

Gepubliceerd op 22/04/2024 om 18:43
Laatst bewerkt op 22/04/2024 om 19:31

Voormalig Roda JC' er en oud-Fortunees Jorrit Smeets uit Landgraaf stopt na dit seizoen met betaald voetbal. Hij heeft dat bekendgemaakt via zijn Instagram-account.

"Het was een ongelofelijke reis vol hoogtepunten, uitdagingen en onvergetelijke momenten waar ik altijd met trots op zal terugkijken”, legt de 29-jarige middenvelder van FC Emmen uit. "Maar het was ook een reis waarin ik mezelf als persoon voorbij ben gegaan en daarmee het plezier als voetballer verloren ben."

Smeets doorliep de jeugdafdeling van Roda JC en stapte in 2016 over naar Fortuna waarmee hij in 2018 promoveerde naar de Eredivisie. De middenvelder groeide in Sittard uit tot een vaste basiskracht en was ook enige tijd captain. In 2021 verkaste hij naar Almere City FC. Een jaar later liep hij een zware knieblessure op die hem bij een jaar aan de kant hield.

Met Almere wist Smeets via de play-offs naar de Eredivisie te promoveren. Dit seizoen komt hij uit voor Keuken Kampioen Divisieclub FC Emmen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties