Landgraafse broers verdacht van bezit 85 kilo harddrugs in ‘stashwoning’ Susteren

Foto: iStock
Gepubliceerd op 24/10/2022 om 10:38
Laatst bewerkt op 24/10/2022 om 10:46

Twee Landgraafse broers worden door justitie verdacht van het in bezit hebben van 85 kilo harddrugs, waaronder coke, heroïne en amfetamine, in een woning in Susteren. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie over het rechercheonderzoek waar ZO-NWS over beschikt. De grote partij verdovende middelen werd in de zomer tijdens een politie-inval ontdekt.

De verdachten Benito (38) en Marciano K. (36) verbleven volgens opsporingsinformatie in de Susterense woning aan de Stationsstraat op het moment van de inval en doorzoeking. Het pand werd vrijwel zeker als zogenoemde stash, opslagplaats, voor de verdovende middelen gebruikt. 

De partij harddrugs werd ontdekt tijdens een politie-inval, in juli dit jaar. heeft een straatwaarde van vele tienduizenden euro’s. Uit onderzoek van de in beslag genomen kilo's cocaïne, heroïne en amfetamine, is inmiddels gebleken dat een deel hiervan versnijdingsmiddel was. 

Arthur Vonken, advocaat van Benito K., wil alleen maar kwijt dat de voorlopige hechtenis van zijn cliënt vorige week is geschorst. “Inhoudelijk kan ik verder helemaal niks over deze zaak zeggen", aldus de Maastrichtse strafpleiter. 

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft de woning aan de Stationsstraat inmiddels voor de de duur van zes maanden gesloten tot 12 april komend jaar.  

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties