Landgraaf zet in op 20 procent minder aardgasverbruik in 2030

foto © ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 1/09/2023 om 10:28
Laatst bewerkt op 1/09/2023 om 10:38

Net als alle gemeenten in Nederland maakt ook de gemeente Landgraaf plannen voor het verminderen van het aardgasgebruik. Landgraaf wil 20 procent minder aardgasverbruik in 2030.

Het college van B&W is 29 augustus akkoord gegaan met het conceptplan. Van 1 september tot en met 12 oktober 2023 ligt het plan ter inzage. De gemeenteraad beslist in december of het plan wordt goedgekeurd.

'We willen eigenaren en huurders van woningen en panden helpen met verduurzamen. Bijvoorbeeld door te isoleren, zodat de energierekening omlaag kan en het woon- en werkcomfort groter wordt. Om dit te bereiken gaan we de komende jaren gemeentebreed én via zogenaamde buurtaanpakken aan de slag in Landgraaf', meldt de gemeente.

Echter reiken de ambities van Landgraaf verder. In 2050 wil de gemeente volledig aardgasvrij leven en wonen realiseren. Daarbij wordt gestart in buurten waar sprake is van energie armoede.

Als de gemeenteraad het conceptplan goedkeurt, wordt vanaf 2024 gestart met ieder jaar twee nieuwe buurten. In 2024 zijn dat de buurten Waubach en Nieuwenhagerheide. Op 14 en 26 september organiseert de gemeente informatiebijeenkomsten om het plan verder toe te lichten. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties