Kunstwerk markeert bevrijdingsroute door Limburg

Foto © ZO-NWS | Visit Zuid-Limburg
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 13/09/2022 om 13:14
Laatst bewerkt op 13/09/2022 om 14:23

In Mesch werd op maandag 12 september een kunstwerk 'Vector of Memory' onthuld. Het was toen precies 78 jaar gelden dat Amerikaanse troepen aan de bevrijding van Nederland begonnen. Het kunstwerk markeert het begin van de Liberation Route door Limburg. 

De 275 kilometer lange route loopt van Mesch tot Mook en doet ook Heerlen, Brunssum, Beekdaelen en Landgraaf aan. In de buurt zijn herdenkingsmonumenten te vinden. De route maakt deel uit van een grotere Europese route die van Normandië in Frankrijk via Berlijn tot de Poolse grens loopt. 

Een app moet mensen die de route afleggen onderweg vertellen over historische plekken en gebeurtenissen in de buurt. Met de app kan ook een eigen wandelroute uitgestippeld worden. 
 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties