Kosten veld Hockeyclub Nuth toch lager

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 14/07/2022 om 09:33
Laatst bewerkt op 14/07/2022 om 11:15

De kosten van het nieuwe veld van Hockeyclub Nuth vallen toch lager uit. Eerder dacht de gemeente zo'n 650.000 euro te moeten betalen voor het vervangen van het tweede veld. 

Voor de vervanging van het tweede veld staat nog vanuit de gemeente Nuth 225.000 gereserveerd. Na het afkeuren van het veld bleek uit onderzoek dat niet alleen de toplaag vervangen moest worden, maar ook dat de onderlaag aan vervanging toe was. Daardoor vielen volgens financieel wethouder Peter Janssen de kosten aanzienlijk hoger uit dan de al gereserveerde gelden en daarom werd volgens de eerste bestuursrapportage 2022 een aanvullend krediet gevraagd van 425.000 euro.

De gemeente Beekdaelen kiest bovendien voor een kwalitatief beter veld. Het zogenaamde waterveld is 55.000 euro duurder ten opzichten van het zandveld. Toch kan de gemeente ook rekenen op een aanzienlijke meevaller. Beekdaelen kan via een regeling van de overheid nagenoeg de hele BTW terugkrijgen van investeringen in sportaccommodaties. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties