Kosten bouw nieuw clubhuis De Leeuw vallen fors hoger uit

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 17/03/2023 om 10:40
Laatst bewerkt op 17/03/2023 om 11:00

De kosten voor de nieuwbouw van een clubhuis met kleedlokalen voor voetbalclub RKVV De Leeuw in Brunssum vallen vijf ton hoger uit. In eerste instantie was hier een bedrag van twee miljoen euro voor uitgetrokken.

Als belangrijkste oorzaken van de stijging worden genoemd de hogere bouw- en sloopkosten en een stijging van de kosten van tijdelijke huisvesting.

Het huidige clubgebouw van RKVV De Leeuw werd gerealiseerd in 1975 en is inmiddels te klein geworden voor het aantal leden dat de club heeft. Daarnaast voldoet de huidige kleedaccommodatie niet aan de richtlijnen van de KNVB en lopen de onderhoudskosten op.

In december 2021 besloot de gemeenteraad tot nieuwbouw. De gemeenteraad neemt dinsdag een besluit over de geraamde investering.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties