Kopstukken Satudarah verdacht van mishandeling in café

Gepubliceerd op 26/05/2022 om 11:06
Laatst bewerkt op 26/05/2022 om 11:35

De voormalig president van het Brunssumse chapter én een landelijk kopstuk van motorclub Satudarah worden door justitie verdacht van een mishandeling. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) tegenover ZO-NWS. 

Het vermeende slachtoffer zou een hoogoplopend conflict met de leden van de motorclub hebben gehad. De verdachten zijn de ex-president van Satudarah in Brunssum, de 51-jarige R. uit Landgraaf, de 52-jarige 'Olla' M. uit Maastricht, kopstuk van Satudarah in Nederland, een 35-jarige man uit Heerlen, eveneens lid geweest van Satudarah, en een 41-jarige man uit Aken. 

Volgens justitiewoordvoerster Renate Peters "worden inderdaad drie Satudarah-leden verdacht van mishandeling in 2016". Het drietal wordt hiervoor strafrechtelijk vervolgd. De betreffende mishandeling zou in maart van dat jaar hebben plaatsgevonden in een horecagelegenheid in Hoensbroek waar leden van de bovengenoemde motorclub in die tijd vaker samenkwamen. 

Een en ander staat op beelden van een bewakingscamera in de Hoensbroekse horecagelegenheid die aan het strafdossier zijn toegevoegd. Hierop zou onder andere te zien zijn dat het vermeende slachtoffer, dat meerdere verklaringen tegenover de recherche heeft afgelegd, mishandeld zou zijn door de verdachte (voormalige) leden van de inmiddels verboden motorclub.

De bovengenoemde verdachte R. uit Landgraaf, tot enkele jaren geleden de president van de Brunssumse afdeling van Satudarah die later opging in het chapter Heerlen waar R. ook aan het roer stond, bevestigt tegenover ZO-NWS desgevraagd de forse verdenking aan zijn adres. "Ik ontken echter ten stelligste hier iets mee te maken te hebben gehad." 

R.'s advocaat Arthur Vonken laat in een reactie weten dat in deze zaak "de bewijsvoering van alle kanten rammelt". "Er zijn zeer vage camerabeelden en herhaaldelijk tegenstrijdige verklaringen van het bepaald niet van onbesproken gedrag zijnde vermeende slachtoffer, dat zelf uitermate dubieus gedrag vertoonde. Merkwaardig dat de officier van justitie zoveel tijd na dato mijn cliënt voor het hekje wil brengen", aldus Vonken.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties