Kopstuk Parkstadbende Romano M. verdacht van drugshandel en diefstal 

Gepubliceerd op 19/05/2021 om 11:38
Laatst bewerkt op 19/05/2021 om 12:23

Romano M. (24), één van de kopstukken van de beruchte Parkstadbende die een aantal jaar geleden werd opgerold, wordt door justitie nu verdacht van een reeks feiten als betrokkenheid bij drugshandel en het plegen van diefstallen. 

M., die al geruime tijd vastzit, zou de meeste ten laste gelegde feiten volgens justitie samen met zijn eveneens verdachte negentienjarige broer Marciano hebben gepleegd. Diens advocaat Arthur Vonken bevestigt dat zijn cliënt eveneens achter slot en grendel zit.

De Maastrichtse strafpleiter zegt over de verdenkingen aan het adres van de bovengenoemde broers M.: “er zijn volgens justitie wat contacten over de gepleegde feiten tussen beide personen geweest.” 

Romano M. werd in juni 2019 veroordeeld tot vijf jaar en en drie maanden cel voor deelname aan de criminele organisatie die zich bezighield met diefstal van voertuigen. Binnen deze zogenoemde Parkstadbende zou hij een belangrijke rol hebben gespeeld. 

Daarnaast had hij zich schuldig gemaakt aan het inrijden op een politieagent, een incident dat in België had plaatsgevonden. M. kwam na verloop van tijd onder voorwaarden vrij, maar werd eerder dit jaar opnieuw opgepakt.  
 

Advertenties